Sebastian Cichy

Szef Kuchni

Praktyki odbywał w sopockim Grand Hotelu i gdańskim Hewelius Hotel.

Doświadczenie zdobywał w trójmiejskich restauracjach gdzie między innymi prowadził kuchnie w sopockim legendarnym Złotym Ulu, w gdyńskiej restauracji Da Vinci, po czym wyjechał do Szwecji gdzie pracował we włoskiej restauracji La Cantina.

Po 5 latach wrócił do rodzinnych stron gdzie dowodził kuchnią w restauracji Galeria 63, Zatoka Sztuki i Restauracji U kucharzy.

Przez kolejne trzy lata był Szefem kuchni w Hotel Mistral Sport w Gniewinie.

Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec wspaniałej córki, uwielbiający kontakt z ludźmi i podróże nie tylko kulinarne.

  • Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.
  • Egzaminator w Pomorska Izba Rzemieślnicza Małych i Średnich Przedsiębiorstw w Gdańsku.

Oscar Haberland

Zastępca Szefa Kuchni

Jako kucharz pracuje od 2008 roku. Gotowanie to nie tylko jego zawód ale i pasja. Jak sam twierdzi dzień nie spędzony w kuchni to dzień stracony! W pogoni za pracą wyemigrował do Francji, gdzie doskonalił swój warsztat przez ponad dwa lata. Nie jest to jedynak jego jedyne doświadczenie zawodowe. Ma w sobie dużo optymizmu i ogromne poczucie humoru, którym zaraża współpracowników.

Piotr Chmielewski

Zastępca Szefa Kuchni

Kucharz z 12 letnim stażem pracy, specjalizujący się w kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Wyróżnia go przede wszystkim kreatywność i bogate doświadczenie w branży gastronomicznej. Stale pogłębia swoją wiedzę kulinarną, szukając inspiracji w świeżych, sezonowych produktach na lokalnych rynkach. Jego niewyczerpane pokłady energii i dobrego humoru sprawiają, że wychodzący z restauracji goście zawsze wracają.

Patrycja Walkusz

Kucharz sekcji śniadaniowej

Od 10 lat związana z kuchnią i gotowaniem. W swojej karierze zawodowej związana była z tawerną Rybaki w Sopocie oraz restauracją Pasibrzuch która znajduje się na terenie Politechniki Gdańskiej, następnie trafiła do Hotelu Mistral Sport w Gniewinie. W naszej restauracji odpowiada za przygotowanie śniadań. Prywatnie szczęśliwa mama, zakochana w swojej córce.

Tomasz Sopoński

Kucharz sekcji zimnej oraz śniadaniowej

Swoja przygodę z gastronomią zaczął w wieku 21 lat, na swoim koncie posiada 8 letnie doświadczenie. W kuchni jest z zamiłowania nie z zawodu. Jego przygoda kulinarna zaczęła się w Sopockim Pinokiu, następnie doświadczenie zdobywał w restauracji Classic w Ergo arenie, gdzie obsługiwał wiele ważnych wydarzeń sportowych oraz kulturalnych. Prywatnie fascynuje się rowerami, podróżami oraz lubi czytać, nie tylko przepisy kulinarne  ale również dobrą książkę.

Michał Brylowski - młody wilk

Kucharz sekcji gorącej

Najmłodszy z zespołu. Przeszedł wszystkie możliwe szczeble zaczynając od pomocy kuchennej. W Naszej Restauracji odpowiedzialny jest za sekcje gorąca. Makaron z owocami morza w jego wykonaniu to czysta poezja – zdaniem wielu, najlepszy w trójmieście. Oprócz gotowania jego pasją jest piłka nożna. O Michale na pewno jeszcze usłyszycie, jak nie u nas to w telewizji podczas oglądania meczu naszej reprezentacji !

Adrian Jagodziński (Adi)

Kucharz sekcji zimnej

Związany z gastronomią od 23 lat.

Po ukończeniu szkoły gastronomicznej stwierdził, że pracę trzeba zacząć od miejsca w którym każdy dzień będzie wyzwaniem oraz ogromnym doświadczeniem. Tak o to nasz bohater- Adi (bo tylko tak na niego mówimy) rozpoczął prace w legendarnej restauracji „Złoty Ul” w Sopocie.

Uczestnik wielu konkursów kulinarnych. W 2000r. reprezentował Polskę na międzynarodowych targach „Expo” w Hanowerze. Jak sam mówi, w kuchni tworzy nowoczesne wydanie tradycyjnej kuchni polskiej.