Sebastian Cichy

Szef Kuchni

Praktyki odbywał w sopockim Grand Hotelu i gdańskim Hewelius Hotel.

Doświadczenie zdobywał w trójmiejskich restauracjach gdzie między innymi prowadził kuchnie w sopockim legendarnym Złotym Ulu, w gdyńskiej restauracji Da Vinci, po czym wyjechał do Szwecji gdzie pracował we włoskiej restauracji La Cantina.

Po 5 latach wrócił do rodzinnych stron gdzie dowodził kuchnią w restauracji Galeria 63, Zatoka Sztuki i Restauracji U kucharzy.

Przez kolejne trzy lata był Szefem kuchni w Hotel Mistral Sport w Gniewinie.

Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec wspaniałej córki, uwielbiający kontakt z ludźmi i podróże nie tylko kulinarne.

  • Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.
  • Egzaminator w Pomorska Izba Rzemieślnicza Małych i Średnich Przedsiębiorstw w Gdańsku.

Jordan Bach

Zastępca Szefa Kuchni

Charakterystyczna, ceniona postać w branży gastronomicznej. Za sprawą niebywałej wszechstronności i wielu tożsamych zainteresowań wyróżnia się na tle kulinarnym. Wysokie ambicje wykazywał już u startu swej kariery. Trójmiejskie hotele oraz restauracje ukształtowały jego osobowość na tyle mocno, iż kulinarny świat stał się dla niego wyzwaniem. Otwarty na nowe, nie boi się eksperymentować. Wszystko co jest w stanie zaskoczyć smakiem godne jest jego uwagi. Niepodważalny geniusz kiszonek. Bez końca udowadnia, iż każdy produkt można z powodzeniem poddać fermentacji. Proces wędzenia również nie jest mu obcy i choć nie stanowi podstaw jego pracy to z powodzeniem wędzonki można nazwać jedną z jego pasji. Ceni wybitne smaki. Każdorazowo dąży do ukazania ich we wszystkim co wychodzi spod jego „noża”… począwszy od kuchni regionalnej po orientalną. Ta ostatnia doprowadziła go wprost do opanowania kolejnej sztuki – sztuki carvingu. Na jej płaszczyźnie odniósł wiele sukcesów, zarówno na arenie krajowej jak i zagranicznej.

Najważniejszym z trofeów jest złoty medal z CULINARY WORLD CUP w Luksemburgu (2018). Pomijając wariacje kulinarne realizuje wiele idei. Członek Mobile Chef Team oraz zarządu Stowarzyszenia Carving Team Poland. Wielokrotny juror składów sędziowskich w kat. carving. Z ogromnym zaangażowaniem wspiera akcje charytatywne. Wspólnie z Sebastianem Cichym, Wojciechem Rzepeckim oraz znanym mediom Tomaszem Jakubiakiem łączy siły w inicjatywie KUCHARZE POMAGAJĄ. Docenia estetykę i precyzję, stąd z przyjemnością realizuje się w roli Food Designer.

Piotr Chmielewski

Zastępca Szefa Kuchni

Kucharz z 12 letnim stażem pracy, specjalizujący się w kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Wyróżnia go przede wszystkim kreatywność i bogate doświadczenie w branży gastronomicznej. Stale pogłębia swoją wiedzę kulinarną, szukając inspiracji w świeżych, sezonowych produktach na lokalnych rynkach. Jego niewyczerpane pokłady energii i dobrego humoru sprawiają, że wychodzący z restauracji goście zawsze wracają.

Patrycja Walkusz

Kucharz sekcji śniadaniowej

Od 10 lat związana z kuchnią i gotowaniem. W swojej karierze zawodowej związana była z tawerną Rybaki w Sopocie oraz restauracją Pasibrzuch która znajduje się na terenie Politechniki Gdańskiej, następnie trafiła do Hotelu Mistral Sport w Gniewinie. W naszej restauracji odpowiada za przygotowanie śniadań. Prywatnie szczęśliwa mama, zakochana w swojej córce.

Tomasz Sopoński

Kucharz sekcji zimnej oraz śniadaniowej

Swoja przygodę z gastronomią zaczął w wieku 21 lat, na swoim koncie posiada 8 letnie doświadczenie. W kuchni jest z zamiłowania nie z zawodu. Jego przygoda kulinarna zaczęła się w Sopockim Pinokiu, następnie doświadczenie zdobywał w restauracji Classic w Ergo arenie, gdzie obsługiwał wiele ważnych wydarzeń sportowych oraz kulturalnych. Prywatnie fascynuje się rowerami, podróżami oraz lubi czytać, nie tylko przepisy kulinarne  ale również dobrą książkę.

Michał Brylowski - młody wilk

Kucharz sekcji gorącej

Najmłodszy z zespołu. Przeszedł wszystkie możliwe szczeble zaczynając od pomocy kuchennej. W Naszej Restauracji odpowiedzialny jest za sekcje gorąca. Makaron z owocami morza w jego wykonaniu to czysta poezja – zdaniem wielu, najlepszy w trójmieście. Oprócz gotowania jego pasją jest piłka nożna. O Michale na pewno jeszcze usłyszycie, jak nie u nas to w telewizji podczas oglądania meczu naszej reprezentacji !

Adrian Jagodziński (Adi)

Kucharz sekcji zimnej

Związany z gastronomią od 23 lat.

Po ukończeniu szkoły gastronomicznej stwierdził, że pracę trzeba zacząć od miejsca w którym każdy dzień będzie wyzwaniem oraz ogromnym doświadczeniem. Tak o to nasz bohater- Adi (bo tylko tak na niego mówimy) rozpoczął prace w legendarnej restauracji „Złoty Ul” w Sopocie.

Uczestnik wielu konkursów kulinarnych. W 2000r. reprezentował Polskę na międzynarodowych targach „Expo” w Hanowerze. Jak sam mówi, w kuchni tworzy nowoczesne wydanie tradycyjnej kuchni polskiej.