Zapomnij o gotowaniu, zapomnij o sprzątaniu. Spędź Wigilijny wieczór w towarzystwie rodziny i najbliższych w gościnnych progach Restauracji Nowosopocka. Rodzinna atmosfera, wspaniałe staropolskie menu, choinka z prezentami, kolędy i … najbliżsi których kochasz.

Menu na kolacje Wigilijną 24.12.2018 r.

 

Zupy:

Tradycyjny barszcz z uszkami

Zupa grzybowa z łazankami

Krem z suszonych owoców z łezką śmietany

Dania główne:

Zapiekany pstrąg faszerowany kolorowymi warzywami i masłem ziołowym

Karp po żydowsku w szarym sosie

Wolno pieczony schab z sosem z wędzonych śliwek

Kąski wołowe z warzywami

Ziemniaki faszerowane grzybami leśnymi

Buraki karmelizowane w miodzie balsamicznym

Sezonowe warzywa ze słonecznikiem

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

Pierogi z makiem i sosem waniliowym

Menu dla dzieci:

Delikatny krem z groszku

Paluszki rybne panierowane

Faworki z indyka otulone sezamem

Kulki ziemniaczane

Młode warzywa

Bufet zakąskowy:

Łosoś w galarecie na lustrze z chardone

Tatar ze śledzia z kwaszonym ogórkiem

Śledzik w sosie śmietanowo – jogurtowym z czerwoną cebulką i jabłkami

Matias marynowany w oleju rzepakowym z szalotką

Dorsz po grecku

Tymbaliki z owoców morza na krabowym musie

Kolorowa terina z łososia, sandacza i szpinaku

Pieczona karczek szpikowany czosnkiem

Rostbef po angielsku z rukolą i konfiturą z cebuli

Polędwiczki wieprzowe faszerowane kaczą wątróbką

Roladki z kaczki faszerowane pistacjami

Sałatka z grillowanym kurczakiem i ziołowymi grzankami

Sałatka śródziemnomorska z koniakowym dresingiem

Sałata z trio serowym i pomarańczowym vinegrette

Pieczywo własnego wypieku/masło/

Kawa/Herbata/Woda

Desery i napoje wigilijne:

Makowiec z bakaliami

Sernik wiedeński z sosem czekoladowym

Kutia wigilijna

Piernik z białą czekoladą

Sernik cynamonowy

Kompot z suszonych owoców

Kawa, herbata, woda, napoje owocowe